Január 13. péntek egy igazán szerencsés nap lesz a Móricz életében! A pandémia óta nem volt mód a pályaorientációs nap megtartására, de most újra vendégek érkeznek majd hozzánk, hogy beszéljenek a szakmájukról, az ahhoz vezető útról. Ugyancsak ellátják majd tanácsokkal az érdeklődőket, válaszolnak a tanulói kérdésekre.  

A szakmai területeket az őszi felmérési eredmények alapján állítottuk össze. Csaknem 30 vendégünk lesz a legkülönfélébb témákban: lesz szakember, aki a külföldi továbbtanulási lehetőségekről, lesz aki a felsőfokú szakképzés kínálatáról fog előadás tartani, de hallhatnak a tanulók hatékony tanulási módszerekről, diákmunkáról, bővíthetik vállalkozói vagy pénzügyi ismereteiket. A felsőbb évfolyamosok 8 egyetem képviselőivel találkozhatnak ezen a napon.

Délelőtt a 11. és 12. évfolyamos tanulókat várjuk, majd délután a 9. és 10. évfolyamosokat. A programkínálat évfolyamok szerint változik, az egyes évfolyamok programjait az alábbi linkekről érhetik el. A választható programok létszámkorlátosak, ezért a programokra regisztrálni kell december 19-21. között.

9. évfolyam – programok és regisztráció     értékelés

10. évfolyam – programok és regisztráció     értékelés

11. évfolyam – programok és regisztráció     értékelés

12. évfolyam – programok és regisztráció     értékelés

A diákok köréből önkéntes segítőket is várunk, délelőtt az első alsóbb két évfolyamból, délutánra a felsőbb két évfolyamosokra számítunk. Ők 4 óra önkéntes iskolai szolgálatot tudnak itt teljesíteni.