Kedves Diákunk!

Ezen az oldalon tájékozódhatsz a pályaorientációs nap időbeosztásáról, és itt tudsz regisztrálni a választható programokra. A választást azzal szeretnénk megkönnyíteni, hogy minden programhoz készítettünk egy rövid leírást, amelyet megtalálsz a regisztrációs űrlap bevezetőjében.

A 9. évfolyam számára egy különleges, alternatív programot is kínálunk, 26 tanuló egy 3 órás pályaorientációs tréningen vehet részt. Az alternatív program leírását és a jelentkezést a cikk alján találod.

Figyelem! Ezen a napon több mint húsz önkéntes vendég, meghívott szervezet vállalta a részvételt. Előfordulhatnak olyan váratlan helyzetek, ami miatt egy meghirdetett program mégsem indul. Ilyen esetben másik programot fogunk felkínálni, kérjük a megértéseteket!

A nap menete:

12:00-ig GYÜLEKEZÉS AZ OSZTÁLYTERMEKBEN

Az iskolába 12:00 órára érkezz meg! Az osztályfőnöködtől fogod megkapni a regisztrációs kártyát, ami tartalmazza a választott program helyszínét és időpontját. A kártyát vidd magaddal a programokra, és mutasd be a helyszínen a felügyelőtanárnak!


12:15-13:00 – ÉVFOLYAMSZINTŰ ELŐADÁS AZ AULÁBAN

Az előadás témája: A flow elmélet és a pályaorientáció kapcsolata és jelentősége
Előadó: Násztor Péter, az ENGAME Akadémia mentor tanára

Ki volt Csíkszentmihályi Mihály és miért vált korunk egyik legelismertebb pszichológusává? Mi az a pozitív pszichológia? Mi a flow elmélet? Miért kapcsolódik szorosan a pályaorientációhoz? Hogyan segíthet a pozitív pszichológia és a flow a pályaorientációban? Az előadásból minden kiderül!

Az előadáson való részvétel kötelező (kivéve az alternatív programot választók számára)


13:15-14:00 – VÁLASZTHATÓ KISCSOPORTOS BESZÉLGETÉSEK, WORKSHOPOK

A felsorolt lehetőségek közül egyet kell kiválasztanod.


14:15-15:00 – VÁLASZTHATÓ KISCSOPORTOS BESZÉLGETÉSEK, WORKSHOPOK

A felsorolt lehetőségek közül egyet kell kiválasztanod.


15:00-15:30 – KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉSEK

Ebben a fél órában lehetőséged lesz a meghívott vendégekkel történő személyes beszélgetésekre a várakozótermekben (211., 212. terem). Ez egy fakultatív program.


 

ALTERNATÍV PROGRAM:

12:15-15:15 PÁLYAORIENTÁCIÓS TRÉNING A KONNEKT EGYESÜLET MENTORAIVAL

Az Egyesület a HovaTovább? tréninget hozza el Nektek, melyet azért fejlesztettek ki, hogy motiválja a diákokat a tudatos pályaorientációban, és iránymutatást, eszközöket adjon ahhoz, hogy mit tehetnek ők maguk ennek érdekében. Mindezt interaktív, változatos módszerekkel valósítják meg.

A tréning 3 órás, maximum 26 tanuló vehet részt rajta. Ha a tréninget választod, akkor értelemszerűen nem veszel részt sem az előadáson, sem a kiscsoportos beszélgetéseken.

A tréningre itt tudsz regisztrálni.