A Lupa-szigeten lévő tavon rendezték meg az immár hagyománnyá vált evezős versenyt. A 8 fiú, 2 lány és egy dobos kellett ahhoz, hogy indulhasson a hajó. A dobos adta az evezés ütemét, míg a többiek a tőlük telhető legnagyobb erővel hajtották a vízi alkalmatosságot.  

A Móricz Zsigmond Gimnáziumból 3 csapat indult. A 10. évfolyam két csapatot indított. Az egyiket Tan, míg a másikat Dem néven. Szerencsétlenségükre éppen akkor sok fiú vett részt egyéb eseményen, így az egyik hajóban 7 lány és 3 fiú evezett. Ennek ellenére gyönyörűen helytálltak, mert a Tan a 7., míg a Dem az 5. helyet szerezte meg.  

A harmadik csapatunk a 11. A. osztály tanulóiból állt. Bemelegítésként röplabdáztak, fürödtek, trambulinoztak, hiszen a verseny kiváló csapatösszetartó program is volt egyben. Ők megnyerték az elődöntőt, majd a középdöntőt is, így kerültek be a döntőbe. Ott pedig egy hajszállal lemaradva, a Ferences Gimnázium mögött a második helyet szerezték meg és lettek ezzel ezüstérmesek. Gratulálunk mindenkinek a sikeres helytálláshoz! 

Hajrá Móricz!