A központi felvételi vizsgák valamennyi vizsgaközpontban egy időben kezdődnek 2024. január 20-án, szombaton 10,00 órakor– így erről a vizsgáról személyre szóló értesítőt nem küldünk.

Mivel a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban sok vizsgázó teljesíti a vizsgát, kérjük, hogy a könnyebb eligazodás érdekében:

Szombaton érkezzenek meg legalább 9,30-ra a Gimnáziumba, hogy a tanulók elfoglalhassák kijelölt helyüket és vizsgatermüket, valamint meghallgathassák a kötelező vizsgatájékoztatót.
– Megérkezést követően először az aulában keressék ki az ábécé sorrendbe szedett vizsgázói névsorból a vizsgázó sorszámát és a mellette szereplő teremszámot!
A hat és a négy évfolyamos gimnáziumba jelentkező tanulók két külön listán találhatók.
– Az aulában és az épületben útmutató táblák és diákjaink segítik a tájékozódást.
– A vizsgateremig természetesen a hozzátartozók is elkísérhetik a vizsgázókat. A vizsgateremben a tanulónak a sorszámának megfelelő padba kell ülnie (minden padban egy tanuló ül, a padra rá lesz írva tanuló sorszáma)!
– A vizsga menetéről, az eredmények megismerésének lehetőségeiről a tanulók a vizsgateremben tájékoztatást kapnak.

  • Kérjük, minden vizsgázó hozzon magával személyazonosításra alkalmas fényképes okmányt! (személyi igazolvány v. diákigazolvány v. útlevél)
  • A vizsgákra az okmányokon kívül csak kék vagy fekete tollra, ceruzára, körzőre és vonalzóra van szükség. Ezeken kívül semmilyen segédeszköz sem használható (számológép, függvénytábla, szótár stb.)! Ez alól csak azon tanulók a kivételek, akik szakértői véleményük alapján valamilyen segédeszköz használatára jogosultak.
  • A tanulási nehézséggel küzdő, sajátos nevelési igényű tanulók pedagógiai szakszolgálat szakvéleménye alapján igazgatói határozatban kaptak mentességet. A határozatokat az ügyfélkapun keresztül jelentkezett tanulóknak az ügyfélkapun keresztül, a papír alapon jelentkezettek számára a jelentkezési lapon megadott e-mail címre küldtük ki. Ha valakihez mégsem jutott el a határozat, kérjük, keressen fel minket a hét folyamán.

A kijavított vizsgadolgozatok megtekintésére január 26-án, pénteken 8:00-16:00 óra között van lehetőség.

Előzetesen a következő hétre terveztük a megtekintést és az értékelőlapok átvételét, de az Oktatási Hivatal januári tájékoztatása alapján ezt pénteken meg kell tenni. A csaknem négyszáz vizsgázó több tízezer adatának rögzítésére péntekig nem vagyunk képesek, így, mivel erre a jogszabály lehetőséget ad, a péntekig nem rögzített értékelőlapokat jövő hét keddtől lehet átvenni. Ennek módjáról a megtekintéskor személyesen adunk tájékoztatást és a honlapon is olvasható lesz.

Sikeres vizsgákat kívánunk!