Az InnoMate program a munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedés alapfeltételeit teremti meg: a középiskolások munkavállalói és vállalkozói készségeit fejleszti, növeli a tanulók kreatívitását, kritikus gondolkodását, nyitottságát, a csapatban való együttműködés képességét.

A program megálmodója és támogatója a United Way Magyarország Alapítvány, amely a világ egyik legnagyobb, magánadományokból fenntartott non-profit szervezete, a több mint 130 éves United Way nemzetközi hálózatának tagja. Az Alapítvány létrehozása óta több száz civil szervezetet támogatott, sok ezer önkéntes tudását és erejét fordította hazánk társadalmi céljaira.

A programban az országból 5 középiskola vehet részt az idei tanévben, iskolánk is a kiválasztottak között van, immár másodszor!

A program első lépése a szeptember 29-én megrendezésre kerülő Ötletverseny, melyen a 10. évfolyamos tanulók vesznek részt. Mi vár rájuk? Izgalmas kihívások, mentorok, jó hangulat és természetesen nyeremények. Aki a rendezvényen kedvet kap, az jelentkezhet majd az InnoMate klubba. A jelentkezők közül kerül majd ki intézményenként az a 25 diák, akik október közepétől január végéig heti rendszerességgel 1,5 órás klubfoglalkozásokon vesznek részt. Január végén a csapatok házi versenyen, az innét továbbjutó legjobb csapatok pedig az InnoMate iskolák közötti versenyen mérkőznek meg egymással.