Kérjük idén is támogassa iskolánkat a Móricz Alapítványon keresztül adója 1%-ával! Adószám: 18690534-1-13

 

Kedves Támogatónk!

 

Ebben az évben is lehetősége van arra, hogy befizetett adójának 1%-áról rendelkezzen. Kérjük, tegye meg valamely civil szervezet számára, hiszen ez az összeg mindenképpen levont adójának egy része, ha nem rendelkezik róla, más fog dönteni felhasználásáról!

A Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumért Alapítvány megfelel valamennyi jogszabályi feltételnek, melyek alapján 2018-ban is részesülhet az 1%-os felajánlásokból, közhasznúsági fokozatunkat is meg tudtuk tartani, ez a civil szervezetek többségének nem sikerült 2014-ben.

Alapítványunk a Móricz Gimnázium tanulóinak támogatója. Alapelvünk, hogy működési költségeinkre az 1%-os felajánlásokból nem költünk, ezt teljes egészében tanulóinkra fordítjuk. A tavalyi év beszámolói 2018 márciusában készülnek el és lesznek megtekinthetők honlapunkon. (Tanulói bútorokat, informatikai eszközöket vásároltunk, tanulóbarát környzetet teremtettünk a 300-as épület egyik folyosórészletéből, rászoruló tanulókat támogattunk színházlátogatásokon, kirándulásokon stb.) Az idei évben is hasonlóak céljaink, ezeken túl szeretnénk aktívan résztvenni iskolaudvarunkon a szabadtéri tanterem létrehozásában.

Hogyan támogathat minket?

Ehhez elegendő egy rendelkező nyilatkozatot kitöltenie. Erre rá kell írnia Alapítványunk adószámát. (18690534-1-13) Ezt anyilatkozatot az alábbi módokon juttathatja el az állami adóhatósághoz:

·         Ha Önadózó, azaz Ön vagy könyvelője készíti el bevallását:

A nyomtatvány az adóbevallás részét képezi akár papír alapon, akár elektronikusan készíti el bevallását. Erre Alapítványunk adószámát (18690534-1-13) és az Ön adatait kell ráírnia.

 

·         Ha Önnek munkáltatója vállalja, hogy eljuttatja a NAV-nak a nyiltakozatot:

A formanyomtatványon (vagy azzal egyező adattartalmú lapon) megtett rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, az Ön által a boríték leragasztásán át aláírt, postai borítékban elhelyezve juttathatja el a munkáltatójához, legkésőbb 2017 május 10-ig, de lehetőleg még március folyamán. Figyelem, ha elfelejti aláírni, a rendelkezése érvénytelen lesz!

·         Bármely esetben (pl. adóbevallását a NAV készíti el) lehetősége van egy harmadik módon is rendelkezni:

Tegye borítékba a rendelkező nyilatkozatot és adja fel postán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal címére 2017. május 22-ig:

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Budapest (13)
Pf.: 511
1438

 

A rendelkező nyilatkozatot letöltheti innen: rendelkező nyilatkozat

A NAV honlapján lévő rendelkező nyilatkozat elérhető innen: 16.EGYSZA

Az adóhatóság részletes tájékoztatója letölthető innen: NAV – tájékoztató

________________________________________________________________________________

 

Kérdéseit, javaslatait, ötleteit várjuk a help@moriczalapitvany.hu címen! Arról, hogy jogosultak vagyunk az 1%-ok fogadására az adóhivatal honlapján tájékozódhat (ide kattintva keresheti meg Alapítványunkat).